Ensi kaudella tehdään jenkkifutishistoriaa – kaikki Vaahteraliigan ottelut suorina lähetyksinä Ruudussa!

Ensi kaudella tehdään jenkkifutishistoriaa – kaikki Vaahteraliigan ottelut suorina lähetyksinä Ruudussa!

Ruutu hemmottelee amerikkalaisen jalkapallon ystäviä näyttämällä kaudella 2017 kaikki Vaahteraliigan ottelut suorina, selostettuina lähetyksinä. Kaikkiaan ensi kesän sopimus sisältää 45 suoraa ottelulähetystä, kun 42 runkosarjapelin lisäksi myös molemmat välierät ja kauden syyskuussa kruunaava loppuottelu Vaahteramalja jännitetään suorassa lähetyksessä.

Vaahteraliiga on kuulunut Ruudun ohjelmatarjontaan vuodesta 2014 alkaen. Ensi kesänä ottelulähetysten määrä lähes kolminkertaistuu aiempiin kausiin verrattuna. Myös lyhytvideosisältöjä tulaan lisäämään.

– Ruudulla on edessä monella tapaa kaikkien aikojen kiinnostavin kesä, ja jenkkifutiksenkin kohdalla tehdään nyt historiaa, Erityisen hienoa on päästä tarjoamaan Vaahteraliiga katsojille täydellisenä sarjana, kun ensi kertaa kaikki ottelut ovat tarjolla suorina lähetyksinä, Nelonen Median urheilutuottaja Kalle Takala iloitsee.

– Kotimaisena huippupalloilusarjana Vaahteraliiga istuu loistavasti meidän kattaukseemme muun muassa jääkiekon Liigan, Veikkausliigan ja Superpesiksen rinnalle. Kehitämme jatkuvasti urheilukokonaisuuttamme eri välineissä, ja Vaahteraliigastakin on ensi kesänä tulossa aivan uutta sisältöä nautittavaksi myös muina kuin pelipäivinä.

”Historiallinen askel lajille”

Vaahteraliigan sarjapäällikkö Roope Noronen uskoo lisänäkyvyyden olevan avaintekijöitä lajin tasaisen kasvun jatkamiselle Suomessa.

– Amerikkalaisen jalkapallon harrastaja- ja katsojamäärät ovat olleet hyvässä kasvussa koko 2000-luvun ajan. Lisääntyvällä näkyvyydellä pyritään luomaan lisäkasvua samalla kun lajin seuraajille tarjotaan mahdollisuus kattavasti jokaisen ottelun seurantaan, Noronen sanoo tyytyväisenä.

– Kaikkien otteluiden näkyminen Ruudussa on historiallinen askel lajille, ja lisää amerikkalaisen jalkapallon näkyvyyden täysin uudelle tasolle.

Vaahteraliigassa pelaa kaudella 2017 seitsemän joukkuetta: Helsinki Roosters, Seinäjoki Crocodiles, Turku Trojans, Wasa Wa1ld Royals, Tampere Saints, Porvoo Butchers ja sarjanousija Hämeenlinna Huskies. Toukokuussa alkavassa runkosarjassa joukkueet kohtaavat toisensa kahdesti, ja elokuun lopussa runkosarjan neljä parasta jatkaa välieriin. Loppuottelu eli Vaahteramalja XXXVIII pelataan lauantaina 9.9.2017.

Urheilulähetyksetkeyboard_arrow_right

play_circle_filled Katseltavissa Ruudussa
access_time Tulossa Ruutuun
Tänään

Sinun tulee kirjautua Ruutuun lisätäksesi ohjelman suosikiksi

Sinun tulee kirjautua Ruutu-palveluun voidaksesi lisätä suosikkeja. Jos sinulla ei ole maksutonta Ruutu-tunnusta, luo tunnus klikkaamalla alta löytyvää painiketta.

Vinkki: Kirjautumalla Ruutuun saat käyttöösi myös Jatka katsomista -toiminnon!

Jatka katsomista -toiminto edellyttää kirjautumista Ruutuun

Kirjautuneena käyttäjänä voit jatkaa katsomista siitä, mihin viimeksi jäit. Jos sinulla ei ole maksutonta Ruutu-tunnusta, luo tunnus klikkaamalla alta löytyvää painiketta.

Vinkki: Kirjautumalla Ruutuun saat käyttöösi myös Omat suosikit -toiminnon!