Ruututilaus ja korttimaksaminen

Ruututilaus ja korttimaksaminen

Miksi luotto- tai pankkikortilla maksaminen ei onnistu?

Yleisin syy luottokorttimaksun epäonnistumiseen on maksukortin vanheneminen. Kun saat uuden maksukortin pankista, vaihda tämän kortin tiedot käynnissä olevaan tilaukseen heti, näin säilytät tilauksesi voimassa. Maksuongelmiin katkenneen tilauksen käynnistäminen uudelleen ei onnistu. Näin voit menettää tilauksesi mukana saamasi hinta- tai muun edun.

Veloitukset tehdään aina samaan kellonaikaan kuin tilauskin on tehty. Eli 30 päivän välein veloitettava kuukausimaksu esimerkiksi tehdään samaan aikaan kuin olit tilannutkin tuotteen. Jos siis tilaus tehtiin kello 13:05, tehdään uusi veloitus 30 päivän päästä myös kello 13:05.

Ruudun tilaukset voi maksaa joko Mastercardilla tai Visalla, myös Visa Electron -korteilla. Mikäli korttiin on yhdistetty myös pankkikorttitoiminto (debit), voit käyttää myös tätä. Huom! Luottokortissa on eri numerosarja debit-maksuja varten.

Jos kortissa on verkkomaksamisen esto aktivoituna, ei korttia voi käyttää Ruudun tilauksissa.

Katevaraus

Ruudun nollahintaisissa kokeilutarjouksissa tehdään 1 euron katevaraus, joka palautetaan kun varaus on valmis. Debit-korttia käyttäessä tuo varaus voi näyttää 1 euron veloitukselta. Tuo 1 euron varaus palautuu tilille kun maksutapavarmistus on tehty.

Debit-korttitilin saldo

Jos käytät tilauksesi maksamiseen debit-korttia (pankkikorttimaksua) voi tilauksen katkeamiseen syynä olla tilin saldo. Jos tilin saldo on veloitushetkellä liian pieni, ei veloitus onnistu. 

Muita syitä korttimaksun epäonnistumiseen

Mikäli luottokorttisi luottoraja on täyttynyt, ei Ruudun veloitus onnistu. Suosittelemme olemaan yhteydessä tässä tapauksessa luottokorttiyhtiöösi.

Laskutusjakson pituus ja kuitit

Kuukausittain maksettavat tilaukset veloitetaan 30 päivän välein, mutta joissakin tilauksissa voi olla esimerkiksi 90 päivän (3 kk) tai 180 päivän (6 kk) tilausjakso. Maksuista voi katsoa kuitit joko Ruutu-palvelussa omissa tiedoissa kohdassa tilaukset. Nykyinen ja jo päättyneet tilaukset ovat katseltavissa palvelussa. Tilauksen kohdalla kohdasta "Kuitti" voi katsella yksittäisiä maksuja. 

Lisää ohjeita

close