Ruutu+ ja Liiga esittävät: Liigasyke – uusi tapa seurata ja fanittaa Suomen suosituinta urheilusarjaa! Näin helposti olet mukana

Ruutu+ ja Liiga esittävät: Liigasyke – uusi tapa seurata ja fanittaa Suomen suosituinta urheilusarjaa! Näin helposti olet mukana

2.2.2016

Ruutu+ ja Liiga lanseeraavat yhteistyössä jääkiekkofaneille kokonaan uuden tavan seurata ja fanittaa omia Liiga-suosikkejaan. Mitkä joukkueet ja ketkä tähdet ovat Liiga-kierrosten kuumimmat puheenaiheet sosiaalisessa mediassa? Liigasyke kertoo vastaukset ja antaa mahdollisuuden vaikuttaa.

Uusi Liigasyke-verkkopalvelu kokoaa Liigan ympärillä käytäviä sosiaalisen median toimintoja ja kommentointia saman katon alle laittamalla jokaisen pelikierroksen ottelu- ja valikoidut pelaajaparit puntariin Twitter-mainintojen mukaan. Liigasyke antaa kiekkoyleisölle mahdollisuuden tarkastella suosikkejaan aivan uudella tavalla.

– Liigaa, sen tähtiä ja ottelulähetyksiä seurataan myös somessa intohimoisemmin kuin mitään muuta urheilua Suomessa. Me pyrimme koko ajan vastaamaan yleisön tarpeisiin ja Liigasykettäkin lähdettiin rakentamaan nimenomaan kuluttajan näkökulmasta. Uskomme, että Liigasyke tuo mielenkiintoisen, uuden elementin lätkäiltoihin. Liigasykkeessä eivät välttämättä dominoi samat nimet kuin kaukalossa tai pistepörsseissä, Liigasykkeestä vastaava tuottaja Kalle Takala Nelonen Medialta sanoo.

Nelonen Median ja Liigan yhteisenä hankkeena työstetty Liigasyke tiivistää Suomen ylivoimaisesti suosituimman urheilusarjan ja yksinoikeudella sarjan otteluita televisioivan mediakumppanin yhteistyötä entisestään. Samalla viedään uudelle tasolle Liigan aiempi #Someliiga-hanke, joka toi joukkueet nimettyjen #Someliiga-pelaajien kautta yhä lähemmäs faneja.

– Sosiaalinen media on kiinteä osa nykypäivän elämänmenoa, joten luonnollisesti haluamme sen olevan kiinteä osa myös Liigaa. #Someliiga oli meille tärkeä uusi askel, ja on upeaa, että Nelonen Media halusi kehittää sitä kanssamme pidemmälle. Kun #Someliiga nyt muuttuu Liigasykkeeksi, pääsemme tarjoamaan aivan uudenlaista, ehtaa lisäarvoa jokaiselle Liigan seuraajalle. Nämä ovat innostavia juttuja, Liigan viestintä- ja PR-päällikkö Antti Pärnänen iloitsee.

NÄIN LIIGASYKE TOIMII - LÄHDE HELPOSTI MUKAAN

Alkuvaiheessa Liigasyke koostuu kolmesta osiosta: Sykebattle, Sykegram ja Tulikuumat. Sykebattle panee kierroksen ottelu- ja valikoidut pelaajaparit puntariin Twitter-mainintojen kokonaismäärän perusteella ja näyttää prosentteina, kumpi on niskan päällä somessa. Joukkueiden ja pelaajien oman aktiivisuuden lisäksi kuka tahansa voi vaikuttaa Sykebattlen lopputulokseen lisäämällä omaan twiittiinsä suosikkijoukkueensa tai -pelaajansa hashtagin tai virallisen Twitter-tilin (esim. #Kärpät, #JessePuljujärvi, @OulunKarpatFi, @JPuljujarvi). Pelaajilla on jatkossa oma #EtunimiSukunimi-mallinen hashtag, jonka kautta maininnat poimiutuvat mukaan.

– Pelaajakohtaisten hashtagien käyttäminen vaatii ehkä vähän totuttelua, mutta toivottavasti kaikki Liigasta twiittaavat ottavat nämä nyt käyttöön ja lähtevät myös Liigasykkeessä omiensa matkaan antamaan suosikeilleen lisäpotkua. Pelaajakohtaisten hashtagien käyttäminen on tärkeää, jotta mukaan saadaan myös ne pelaajat, jotka eivät vielä ole itse twitterissä, Takala toivoo.

Sykegram-osio tarjoaa värikkään näyteikkunan jäähalleihin ja kiekkofanien kotikatsomoihin poimimalla Instagram-kuvia näyttäväksi mosaiikiksi. Sykegramiin voi osallistua lisäämällä Instagramin kuvajulkaisuun mukaan #liigasyke – ja oma lätkäkuva on pian Sykegramissa mukana sykähdyttämässä muitakin Liigasykkeen käyttäjiä.

Tulikuumat-listaus, Liigasykkeen ”pistepörssi”, paljastaa, ketkä Liiga-tähdet ovat edellisen seitsemän päivän kuumimmat nimet Twitterissä. Sykebattle ja Tulikuumat palkitsevat myös joukkueiden ja pelaajien oman aktiivisuuden: mainintoihin lasketaan mukaan joukkueiden ja pelaajien omat twiitit, käytettävät hashtagit ja virallisten tilien tägäykset.

–  Liiga.fissä on tilasto, joka seuraa pelaajien Liigasyke-menestystä samalla tavalla kuin piste- ja maalipörssi. Aloitamme siis aivan uuden tilaston. Liiga.fin Tulikuumat säilyy kuitenkin entisellään eli siihen listaukseen pääsevät ainoastaan kulloisellakin viikolla kaukalossa meritoituneet pelaajat, Pärnänen kertoo.

Uudenlainen tapa tunnustaa väriä ja seurata omien suosikkien menestymistä löytyy nyt osoitteista www.liigasyke.fi ja www.liiga.fi. Liigasyke tulee jatkossa näkymään myös Ruutu+:n Liiga-lähetyksissä.

Artikkelit

Urheilulähetykset

close