

Sami Kurosen makumatka
Ruoka, Matkailu
Sami Kurosen makumatkan toinen kausi vie katsojat Pohjois-Karjalaan, puhtaan luonnon ja vieraanvaraisuuden alkulähteille. Sarjassa kokataan karjalaisen makumaailman klassisia annoksia perinteitä kunnioittaen kun taas osa tullaan päivittämään fine dining -hengessä tähän päivään. Raaka-aineet haetaan läheltä ja ruokaa tehdään milloin majatalon leivinuunissa, milloin avotulella järven rannalla tai huippuravintolan keittiössä. Kotimainen matkailuohjelma.
1 - Kotiseudulle Pohjois-Karjalaan
Kausi 2. Jakso 1/6. Sarjan ensimmäisessä jaksossa Sami Kuronen tutustuu pohjoiskarjalaisiin perinneherkkuihin Suomen itäisimmässä kunnassa, Ilomantsissa. Muistoissa palataan Samin lapsuuden kesiin Ilomantsin Haukivaarassa, jossa vahvat makumuistot loihdittiin mummolan leivinuunin lämmössä. Illallispöytään saapuu kunniavieras, jolla on monta tarinaa kerrottavana Samin lapsuusvuosilta. Kotimainen matkailuohjelma. (22')
yli 9kk jäljellä
remove_red_eye Ilmaisena yli 9kk jäljellä
1 - Kotiseudulle Pohjois-Karjalaan
2 - Karelia à la carte
Kausi 2. Jakso 2/6. Joensuu on herkuttelijan kätketty helmi, jonka persoonalliseen tarjontaan Sami Kuronen tutustuu makumatkallaan. Pohjois-Karjalan pääkaupunki ottaa vieraan ilolla vastaan, mutta löytyykö Joensuusta todella maailmanluokan drinkkejä ja fine diningia? Millaisia aarteita, tarinoita ja makuja Sami löytää päiväretkellään Valamon luostarin rauhoittavassa ympäristössä? Kotimainen matkailuohjelma. (23')
remove_red_eye Ilmaisena yli 9kk jäljellä
2 - Karelia à la carte
3 - Joensuu - portti Pohjois-Karjalaan
Kausi 2. Jakso 3/6. Sarjan kolmas jakso kuljettaa Joensuun keskustan herkkujen kautta kaupungin lähiseudun kohteisiin. Sami tutustuu inkiväärinviljelyyn Puromäen Puutarhalla ja pääsee testaamaan kuntoaan uuden lajin parissa Kontiolahden ampumahiihtostadionilla. Päivän päätteeksi loihditaan paikallisesta järvikalasta illallinen kesäkeittiössä Höytiäisen rannalla. Kotimainen matkailuohjelma. (22')
remove_red_eye Ilmaisena yli 9kk jäljellä
3 - Joensuu - portti Pohjois-Karjalaan
4 - Kansallismaiseman syleilyssä
Kausi 2. Jakso 4/6. Suomalaisten rakastama Koli tarjoaa nähtävää ja koettavaa myös makujen perässä matkustavalle. Tällä kertaa Kolin luontoa ihastellaan Pielisellä kuhaa kalastaen ja packraft-retkellä meloen. Tuoreesta kalasta valmistetaan upea menu nuotiolla, jonka äärellä Samille selviää, millaista uutta yrittäjyyttä Koli on houkutellut ympärilleen viime vuosina. Kotimainen matkailuohjelma. (21')
remove_red_eye Ilmaisena yli 9kk jäljellä
4 - Kansallismaiseman syleilyssä
5 - Majatalosta majataloon
Kausi 2. Jakso 5/6. Bomban alueella Nurmeksessa Sami uppoutuu karjalaisen ruokakulttuurin runsauteen ja hyppää rysäaluksen kyydissä kalaretkelle kesäiselle Pieliselle. Iloiset kohtaamiset alueen majataloissa ja illallispöydässä tuovat karjalaisen luonteenlaadun tutuksi, mutta oppiiko makumatkaaja reissullaan, mitä on karjalainen emännyys? Kotimainen matkailuohjelma. (22')
remove_red_eye Ilmaisena yli 9kk jäljellä
5 - Majatalosta majataloon
6 - Sydänkarjalan kunnailla
Kausi 2. Jakso 6/6. Sarjan viimeisessä jaksossa vieraillaan Pohjois-Karjalan eteläisimmässä osassa, Sydänkarjalassa, jossa Sirolan lammastilan emäntä Roosa tutustuttaa Samin lampurin elämään ja maatilan töihin. Illalliselle kokoonnutaan Saimaan rannalle Sari Kaasisen kulttuurikoti Villa Ruusulaan, jossa otetaan mestarin opissa haltuun kanteleensoiton alkeet. Illallisväki pääsee nauttimaan lähialueen herkuista Samin veljen, Pasi Kurosen kokkaamana. Kotimainen matkailuohjelma. (22')
remove_red_eye Ilmaisena yli 9kk jäljellä